Edukačně – motivační projekt pro osoby s diabetem druhého typu


Aliance pacientů s diabetem ČR, z. s. a DIAHAZA s.r.o.,Vás zve na VII. EMP pro DM2T (edukačně – motivační projekt pro osoby s diabetem druhého typu), který se uskuteční v Luhačovicích v Hotelu Harmonie.

Začínáme ve čtvrtek 11. 4. 2024 registrací a ubytováním od 14 hodin.

Setkání končí v neděli 14. 4. 2024. Časový rozpis bude zaslán účastníkům minimálně
týden před zahájením pobytu.

Přihláška

Vzhledem k tomu, že je již po termínu uzávěrky, je potřeba kontaktovat níže uvedenou Ing. Mgr. Editu Šimáčkovou a ověřit možnost účasti. Poslední volná místa budou obsazena po ověření kapacity. Pak vám bude zaslána přihláška k vyplnění.

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O ÚČAST:

Projekt je určen především osobám s diabetem druhého typu. Z účasti budou pravděpodobně nejvíce profitovat pacienti v produktivním věku, optimálně do 5 let od stanovení diagnózy, v péči diabetologů, internistů a především praktických lékařů, kteří ocení motivaci a intenzivnější zisk informací pro zvládání svého diabetu v pracovním procesu, sportu, při běžných i nárazových činnostech a ve stresových situacích. Účast dalších osob s diabetem 2. typu a zájemců z řad rodinných příslušníků, nebo přátel, je možná.

Obsah programu:

Můžete se těšit na osvědčený lektorský tým (diabetolog, diabetologická sestra, edukátoři, nutriční terapeutka a psycholog), který Vám bude po dobu pobytu k dispozici i k individuálním konzultacím. Jednotlivá témata edukačních bloků jsou volena tak, aby si účastníci odnesli praktické znalosti potřebné k udržení diabetu pod kontrolou. Dále vám budou představeny aktuální novinky z oblasti moderní terapie diabetu.
Ze sportovních aktivit pro vás bude připravený Nordic Walking (včetně instruktáže). K dispozici je hotelový bazén, a stezky pro pěší vycházky nebo in-line bruslení.
Každý účastník obdrží certifikát o absolvování edukačního pobytu.

Jak se přihlásit?

Možnost registrace prostřednictvím webových stránek, je již otevřena a bude ukončena po naplnění kapacity.
Pokud máte zájem pobyt absolvovat s rodinným příslušníkem, partnerem, přítelem, je potřeba pro každého vyplnit samostatnou přihlášku. V naší databázi má každý účastník svůj řádek a podle toho se objednávají služby (ubytování, strava atd). Pokud by byl partner uveden pouze v kolonce „přeji si ubytování s….. (spolubydlící)”, nebude mu služba objednána a nebude mít rezervaci ubytování a stravy.
Požadavky na výjimky ve stravě (bezlepková, vegetariánská), nebo jiná nutná sdělení, uveďte v přihlášce.
Důležité: Po vyplnění přihlášky vám přijde automaticky potvrzovací email.
Pokud by nepřišel, kontaktujte nás, abychom prověřili, zda jste v evidenci účastníků.
Registrací zároveň vyslovujete souhlas se zpracováním osobních údajů, potřebných pro realizaci vaší účasti na projektu a souhlas s pořízením fotodokumentace pro PR účely pořadatelských organizací.

Cena pobytu

Dotovanou cenu ve výši 4000 Kč pro osobu s diabetem ve dvoulůžkovém pokoji, tvoří registrační poplatek, třídenní ubytování včetně stravy formou plné penze (diabetická dieta 9/200 g S nebo její případná individuální úprava) a veškerý uvedený oficiální program. Pro rodinného příslušníka, nebo přátele plná cena 5200 Kč za stejných podmínek.
Jednolůžkové pokoje jsou v omezené míře k dispozici za příplatek 300 Kč na osobu/noc (dle ceníku Hotelu Harmonie) a hradí se na místě na recepci hotelu spolu s místním poplatkem.
Od roku 2021 v souladu s aktuální legislativou o místních poplatcích, je ubytovatelem vybírán denní poplatek (kromě držitelů průkazu ZTP/P a jejich průvodců). Poplatek není zahrnut v ceně a každý účastník si jej hradí při příjezdu sám v recepci hotelu ve výši 50 Kč/osoba/noc

Výpočet ceny pro platbu:
Základní cena 4 000 Kč
Nedotovaná cena pro partnera v péči je 5 200 Kč.
V ceně není zahrnut poplatek městu ve výši 50 Kč/noc
Upozornění: V případě zrušení pobytu bude z platby odečten stornovací poplatek (dle tarifu hotelu). Pobyt lze zrušit bez storno-poplatku do 29. 2. 2024.
Rezervace, které nebudou uhrazeny – částka připsána na účet do 29. 2. 2024 budou stornovány.
Potvrzení o přijetí platby budeme rozesílat 1. 3. 2024
O partnerství a podpoře zdravotních pojišťoven, tzn. proplacení části účastnického poplatku, jednáme. O výši případného příspěvku jednotlivých zdravotních pojišťoven budete prostřednictvím stránek aktuálně informováni.
Klienti ZPMV 211 uplatní po ukončení pobytu na základě potvrzení o absolvování EMP nárok na proplacení části nákladů až do výše 2.000 Kč.
Podrobnější informace o podpoře odkaz na externí web

Platba

Úhradu za pobyt posílejte na účet DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s.: č. ú. 2101464268/2010 (FIO Banka) variabilní symbol: 11042024 (datum zahájení pobytu bez teček) do zprávy pro příjemce uveďte příjmení účastníka, nebo účastníků pokud provádíte platbu za více osob.

Věříme, že využijete tuto možnost k načerpání poznatků a zkušeností, k fyzické aktivitě, a k navázání nových přátelství. Vzhledem ke dlouholetým zkušenostem z podobných projektů, si dovolujeme účastníky upozornit, že se účastní na celém programu dobrovolně a po celou dobu setkání odpovídají plně za svůj zdravotní stav.

Kapacita je omezena, a proto neváhejte s registrací příliš dlouho a zároveň uhraďte platbu.

Na setkání v Luhačovicích se těší celý realizační tým Diaktiv Czech Republic z.s. člen Aliance pacientů s diabetem ČR, z.s.

V případě dotazu nám napište na info@dialidi.cz
Případně volejte na číslo 773 587 710 / Ing. Mgr. Edita Šimáčková (V pracovní dny od 8 do 16 hodin)

V termínu 27.1.-11.2.2024 se v případě nutných dotazů obracejte na  tel.: 606 722 837

Edukačně – motivační projekt pro osoby s diabetem druhého typu