První Dny diabetiků v Luhačovicích

Aliance pacientů s diabetem ČR, z. s., Diaktiv Czech Republik z. s., a další partnerské organizace, vás zvou na první ročník kongresu:

První Dny diabetiků v Luhačovicích.

Kongres navazuje na předchozích šest turnusů Edukačně motivačního projektu (EMP), který jsme již realizovali, a bude přinášet rozšiřující informace k tématům, která byla v projektu probírána. Akce je určena jak osobám s diabetem druhého typu a případně jejich partnerům v péči, kteří absolvovali předchozí EMP, tak dalším, kteří EMP neabsolvovali, ale mají zájem rozšířit své znalosti potřebné pro dobrou kompenzaci diabetu a zvládání života s diabetem.
Původní termín 22. 2.2024 –  25. 2. 2024, byl pro malý zájem přesunut na duben. Akce proběhne od 11.4.2024 do 14.4.2024 s menší kapacitou účastníků, paralelně se VII. Edukačně Motivačním Projektem (EMP).

Časový harmonogram bude zveřejněn do konce měsíce března a zaslán přihlášeným účastníkům minimálně týden před zahájením pobytu.

Jarní setkání 2024

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O ÚČAST:

Obsah programu:

Můžete se těšit na lektorský tým (diabetolog, diabetologická sestra, edukátor, nutriční terapeutka a psycholog), který Vám bude po celý pobyt k dispozici i k
individuálním konzultacím. Jednotlivá témata diskusí, přednášek a workshopů budou volena tak, aby si účastníci odnesli praktické znalosti potřebné k udržení
diabetu pod kontrolou. Dále Vám budou představeny aktuální novinky z oblasti moderní terapie diabetu.
Každý účastník obdrží certifikát o absolvování edukačního pobytu.

Jak se přihlásit?

Možnost registrace prostřednictvím webových stránek, je již otevřena a bude ukončena po naplnění kapacity.
Pokud máte zájem pobyt absolvovat s rodinným příslušníkem, partnerem, přítelem, je potřeba pro každého vyplnit samostatnou přihlášku. V naší databázi má každý účastník svůj řádek a podle toho se objednávají služby (ubytování, strava atd). Pokud by byl partner uveden pouze v kolonce „přeji si ubytování s….. (jméno spolubydlící osoby)”, nebude mu služba objednána a nebude mít rezervaci ubytování a stravy.
Důležité: Po vyplnění přihlášky vám přijde automaticky potvrzovací email.
Pokud by nepřišel, kontaktujte nás, abychom prověřili, zda jste v evidenci účastníků.
Požadavky na výjimky ve stravě (bezlepková, vegetariánská), nebo jiná nutná sdělení, uveďte v přihlášce.
Registrací zároveň vyslovujete souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů, potřebných pro realizaci vaší účasti na projektu a souhlas s pořízením fotodokumentace pro PR účely pořadatelských organizací.
Registrace členství:
Registrací získáváte „mimořádné“ členství ve spolku DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. O členství se dočtete v záložce „členství“ na www.diaktiv.cz.

Cena pobytu

Dotovanou cenu ve výši 4000 Kč pro osobu s diabetem ve dvoulůžkovém pokoji, tvoří registrační členský poplatek, třídenní ubytování včetně stravy formou plné penze, v případě potřeby individuální úprava (bezlepková) a veškerý uvedený oficiální program. Pro rodinného příslušníka, nebo přátele plná cena 5 200 Kč za stejných podmínek.
Jednolůžkové pokoje jsou k dispozici za příplatek 300 Kč na osobu/noc (dle ceníku Hotelu Harmonie). Jejich počet je omezený.
Od roku 2021 v souladu s aktuální legislativou o místních poplatcích, je ubytovatelem vybírán denní poplatek (kromě držitelů průkazu ZTP/P a jejich průvodců). Poplatek není zahrnut v ceně a každý účastník si jej hradí při příjezdu sám v recepci hotelu.
Výpočet ceny pro platbu:
Základní cena 4000 Kč pro pacienta diabetem.
Nedotovaná cena pro partnera v péči je 5 200 Kč
Příplatek za jednolůžkový pokoj je 900 Kč (300 Kč/den) uhradí účastník na místě v recepci hotelu spolu s městským poplatkem ve výši 50 Kč/noc.
Upozornění: V případě zrušení pobytu bude z platby odečten stornovací poplatek (dle tarifu hotelu). Pobyt lze zrušit bez storno-poplatku do 29. 2. 2024.
Rezervace, které nebudou uhrazeny – částka připsána na účet do 29. 2. 2024 budou stornovány.
Potvrzení o přijetí platby budeme rozesílat od 1. 3. 2024
O partnerství a podpoře zdravotních pojišťoven, tzn. proplacení části účastnického poplatku, jednáme. O výši případného příspěvku jednotlivých zdravotních pojišťoven budete prostřednictvím stránek aktuálně informováni.
Klienti ZPMV 211 uplatní po ukončení pobytu na základě potvrzení o absolvování pobytu nárok na proplacení části nákladů až do výše 2.000 Kč.
Podrobnější informace o podpoře  odkaz na externí web

Platba

Úhradu za pobyt posílejte na účet DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s.: č. ú. 2101464268/2010 (FIO Banka)
variabilní symbol: 22022024 (datum zahájení pobytu bez teček) do zprávy pro příjemce uveďte příjmení účastníka, nebo účastníků pokud provádíte platbu za více osob.

Věříme, že využijete tuto možnost k načerpání poznatků a zkušeností, k fyzické aktivitě a k navázání nových přátelství. Vzhledem ke dlouholetým zkušenostem z podobných projektů, si dovolujeme účastníky upozornit, že se účastní na celém programu dobrovolně a po celou dobu setkání odpovídají plně za svůj zdravotní stav. Přítomní lékaři jsou lektory, nikoli lékařskou službou pro účastníky.

Kapacita je omezena, a proto neváhejte s registrací příliš dlouho a zároveň uhraďte platbu během měsíce února 2024.
Na setkání v Luhačovicích se těší celý realizační tým.

V případě dotazu nám napište na info@dialidi.cz 
Případně volejte na číslo 773 587 710 / Ing. Mgr. Edita Šimáčková (V pracovní dny od 8 do 16 hodin) 

V termínu 27.1.-11.2.2024 se v případě nutných dotazů obracejte na  tel.: 606 722 837