XXIII. ročník Šimurdových dnů diabetiků Luhačovice 2022

DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. Vás opět zve na XXIII. ročník Šimurdových dnů diabetiků,

tradiční edukační setkání pacientů s diabetem prvního typu, které od loňského roku nese nové jméno po svém spoluzakladateli.

od čtvrtka 17.11.2022 do neděle 20.11.2022

Program XXIII. ročníku Šimurdových dnů diabetiků   dokument v pdf

Informace:

Projekt je určen pacientům s diabetem 1. typu a LADA, kteří upřednostňují, anebo chtějí upřednostňovat, aktivní přístup k léčbě a zároveň si své zdraví svévolně nepoškozují vlastním přičiněním (např. kouření, nepřiměřenou životosprávou apod.) U účastníků nehraje roli věk, ale typ diabetu, protože edukační program je zaměřen na potřeby právě této skupiny osob s DM. Samozřejmostí je účast „dorostu” s doprovodem. Účast jednoho člena doprovodu dítěte do 18 let, je za stejných finančních podmínek jako pro osobu s diabetem.

Účast dalších zájemců z řad rodinných příslušníků nebo přátel je za plnou úhradu nákladů možná.

Cena za účast je tvořena členským registračním poplatkem a cenou za ubytování s plnou penzí. Pro osobu s diabetem je cena dotována z finančních zdrojů poskytnutých partnery projektu.

Ceník ubytování za osobu s DM včetně plné penze a účastí na programu naleznete také v přihlášce

Dvoulůžkový pokoj se společným sociálním zařízením LD Taťána:             1900 Kč, plná cena: 2500 Kč

Jednolůžkový pokoj se společným sociálním zařízením LD Bystrica:          1700 Kč, plná cena: 2300 Kč

Dvoulůžkový pokoj se společným sociálním zařízením LD Bystrica:           1550 Kč, plná cena: 2150 Kč

Dvoulůžkový pokoj se společným sociálním zařízením Společenský dům   2200 Kč, plná cena 2800 Kč

Jednolůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením LD Bystrica:                 2000 Kč, plná cena: 2600 Kč

Dvou a více lůžkový pokoj s vlastním sociálním zařízením LD Bystrica:     1900 Kč, plná cena: 2500 Kč

Dvoulůžkový pokoj Jestřábí ***                                                                           4750 Kč, plná cena:  5350 Kč

Jednolůžkový pokoj Jestřábí ***                                                                         6800 Kč, plná cena:  7400 Kč

Dvoulůžkový pokoj komfort Vila pod lipami                                                     4850 Kč, plná cena:  5450 Kč

Jednolůžkový pokoj komfort B LD Bedřicha Smetany****                            8350 Kč, plná cena:  8950 Kč

Dvoulůžkový pokoj komfort A LD Bedřicha Smetany****                             6450 Kč, plná cena:  7050 Kč

Volit můžete i variantu zajištění vlastního bydlení, například v penzionu Romana***, kde je pro Vaši individuální rezervaci připraveno dalších 24 lůžek. Rezervaci můžete udělat po telefonu +420 602 448 009, Ing. Ludmila Hájková. Informace o podmínkách a cenách naleznete na www.ubytovani-luhacovice-romana.cz externí odkaz

Další možnost ubytování je ve Vile DAGMAR (vedle LD Taťána) k dispozici jsou pokoje s vlastním i společným sociálním zařízením.   Kontakt: Ing. Vladislav Bednarský Tel.č. 603 843 055 nebo 577 102 028 Email: erda@telecom.cz  nebo info@villadagmar.com

Hotel Litovel tel.: 577 131 109 oblíbené ubytování ve dvoulůžkových pokojích se snídaní formou bufetu (hotel má výtah).

Další nabídku ubytování naleznete na www.ubytovani-luhacovice.cz externí odkaz

Požadavky na výjimky ve stravě (bezlepková, vegetariánská), nebo jiná nutná sdělení, uveďte v přihlášce. Pro ubytované v Hotelu Bystrica a Vltava, je snídaně podávána v Hotelu Vltava, proto si výjimky ve stravě dohodněte přímo s recepcí ubytovatele (recepce Bystrica +420 577 132 117. Pro ubytované v Hotelu Litovel je snídaně formou bufetu podávána v hotelu. Pro ostatní účastníky je snídaně a pro všechny účastníky obědy a večeře podávány v jídelně Společenského domu Lázní Luhačovice, a.s.

Jedete-li s rodinným příslušníkem, partnerem, přítelem, musí mít vyplněnu samostatnou přihlášku. Pokud by byl partner uveden pouze v kolonce “přeji si ubytování s….. (spolubydlící)”, nebude mu služba objednána a nebude mít rezervaci ubytování a stravy.

Úhradu za pobyt posílejte na účet DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. č.ú. 2101464268/2010 (FIO Banka), jako variabilní symbol uveďte první část svého rodného čísla (bez čísla za lomítkem). Rezervace, které nebudou uhrazeny – připsány na náš účet do 30.9.2022 budou automaticky stornovány. Účastníci ze Slovenska mohou hradit poplatek v eurech v kurzu FIO banky pro den úhrady. IBAN: CZ5320100000002101464268 SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

 

POZOR !!!   V letošním roce poprvé mohou pojištěnci ZPMV ČR (211) požádat o proplacení části nákladů vynaložených za účast na tomto edukačním projektu a to až do výše 2 000 Kč pro osobu s diabetem. K tomu je nutné vyplnit formulář a nechat potvrdit pořadatelem. Potvrzení se budou vydávat v předvečer odjezdu. Formulář naleznete na webu zdravotní pojišťovny a u prezentace ho odevzdáte pořadateli. Po ukončení pobytu Vám bude vystaven i doklad o bezhotovostní úhradě, pokud ho bude pojišťovna vyžadovat (o formě budeme s pojišťovnou ještě jednat).

 

V ceně je členský registrační poplatek, třídenní ubytování včetně stravy (diabetická dieta 9/225g S případně individuální úpravy, pokud budou vyznačeny v přihlášce) a uvedený oficiální program.

Pobyt začíná ve čtvrtek 17.11.2022 registrací od 13 do 17 hodin, prvním jídlem je večeře od 18:30 do 19:30 hodin, a končí v neděli  20.11.2022 snídaní.

Můžete se těšit na osvědčený lektorský tým, který Vám bude po celý pobyt k dispozici i k individuálním konzultacím. Jednotlivá témata edukačních diskusí byla volena dle Vašich ohlasů a podnětů. Dále Vám budou představeny aktuální novinky z oblasti monitorovací techniky, inzulínové terapie, zdravotní péče, současné situace v úhradách pomůcek pro osoby s DM a další zajímavosti.

Ze sportovních aktivit se uskuteční tradiční turnaj pétanque a společná vycházka. Na edukačním programu se intenzivně pracuje a po jeho finalizaci budete obesláni s nabídkou účasti na edukačních blocích a workshopech.

Věříme, že využijete další možnosti k načerpání nových poznatků a zkušeností, ke sportování, setkání s přáteli a k navázání přátelství nových. Vzhledem ke zkušenostem z minulých setkání, si dovolujeme účastníky upozornit, že se účastní na celém programu dobrovolná a po celou dobu setkání odpovídají plně za svůj zdravotní stav.

Registrací získáváte automaticky „mimořádné“ členství ve spolku DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. O členství se dočtete v záložce členství. Pokud si nepřejete, abychom v rámci členské registrace uchovávali Vaše osobní údaje, mohou být po konání akce na Vaši žádost vymazány. Vaše osobní údaje jsou uchovávány v rozsahu potřebném pro konání akce a následně pak v souladu s platnými pravidly GDPR.

Upozornění: V případě zrušení pobytu budou ze zálohy placeny stornovací poplatky. Bez storna lze zrušit pobyt do 30.9.2022.

Účast na programu bez rezervace ubytování je možná po registraci. Pokud si zajistíte vlastní ubytování, máte možnost využít po uhrazení členského registračního poplatku 400 Kč (800 Kč doprovod)  společné stravování (obědy, večeře) nebo se zúčastnit jen programu. Doplatek za snídaně, pokud ji budete požadovat zajistit, protože ji nemáte v rámci vlastního ubytování, je 200 Kč (400 Kč doprovod). Úhradu pouze členského registračního poplatku proveďte na účet nejpozději do 15.10.2022.

Na setkání v Luhačovicích se těší celý realizační tým DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s.

Vzdálenosti jednotlivých ubytovacích kapacit od centra dění ve Společenském domě.

LD Taťána                         400m                                  Vila Bystrica                     350 m

Vila Romana                    500 m                                 LD Jestřábí                       500 m

Vila pod lipami                 150 m                                 LD Bedřicha Smetany     100 m

Hotel Vltava                     450 m                                 Hotel Litovel                     550 m