V. Edukačně-motivační projekt pro pacienty s DM 2. typu

DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. ve spolupráci s DiaKar z.ú. a DIAHAZA s.r.o.,

Vás zve na pátý EMP pro DM2T (edukačně – motivační projekt pro osoby s diabetem druhého typu), který se uskuteční v Luhačovicích v Hotelu Harmonie. Začínáme v pátek 5.5.2023 registrací a ubytováním od 14 hodin. Setkání končí v pondělí 8.5.2023 obědem.

Projekt se uskuteční za významné podpory ZPMV ČR.

Podrobnější informace o podpoře naleznete zde. externí odkaz

Přihlášku naleznete ZDE (vzhledem k naplnění kapacity jarního turnusu jsme byli nuceni uzavřít možnost registrace) v případě Vašeho zájmu být náhradníkem pro tento turnus, kontaktujte Ing. Šimáčkovou tel.: 773 587 710

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O ÚČAST:

Projekt je určen především osobám s diabetem druhého typu v produktivním věku. Optimálně do 5 let od stanovení diagnózy, ale není to podmínkou. Pro pacienty v péči diabetologů, internistů a především praktických lékařů, kteří ocení motivaci a intenzivnější zisk informací pro zvládání svého diabetu v pracovním procesu, sportu, při běžných i nárazových činnostech a ve stresových situacích. Účast dalších osob s diabetem 2. typu a zájemců z řad rodinných příslušníků, nebo přátel, je možná.

Můžete se těšit na osvědčený lektorský tým (diabetolog, diabetologická sestra, edukátoři, nutriční terapeutka a psycholog), který Vám bude po celý pobyt k dispozici i k individuálním konzultacím. Jednotlivá témata edukačních diskusí budou volena tak, aby si účastníci odnesli praktické znalosti potřebné k udržení diabetu pod kontrolou. Dále Vám budou představeny aktuální novinky z oblasti moderní terapie diabetu.

Každý účastník obdrží certifikát o absolvování edukačního pobytu pro osoby s DM2T.

Ze sportovních aktivit pro Vás bude připravený například Nordic Walking (včetně instruktáže). K dispozici je hotelový bazén, a stezky pro in-line bruslení.

Pokud pojedete s rodinným příslušníkem, partnerem, přítelem, je potřeba mu vyplnit samostatnou přihlášku. V naší databázi má každý účastník svůj řádek a podle toho se objednávají služby (ubytování, strava atd). Pokud by byl partner uveden pouze v kolonce „přeji si ubytování s….. (spolubydlící)”, nebude mu služba objednána a nebude mít rezervaci ubytování a stravy.

Dotovanou cenu ve výši 3.300 Kč pro osobu s diabetem ve dvoulůžkovém pokoji, tvoří registrační poplatek, třídenní ubytování včetně stravy formou plné penze (diabetická dieta 9/200 g S nebo její případná individuální úprava) a veškerý uvedený oficiální program. Pro rodinného příslušníka, nebo přátele plná cena 4.000 Kč za stejných podmínek.

Jednolůžkové pokoje jsou k dispozici za příplatek 250 Kč na osobu/noc (dle ceníku Hotelu Harmonie).

Od roku 2021 v souladu s aktuální legislativou o místních poplatcích, je ubytovatelem vybírán denní poplatek (kromě držitelů průkazu ZTP/P a jejich průvodců). Poplatek není zahrnut v ceně a každý účastník si jej hradí při příjezdu sám v recepci hotelu.

Požadavky na výjimky ve stravě (bezlepková, vegetariánská), nebo jiná nutná sdělení, uveďte v přihlášce.

Úhradu za pobyt posílejte na účet DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. č.ú. 2101464268/2010 (FIO Banka), jako variabilní symbol uveďte 552023 (datum zahájení pobytu bez teček) do zprávy pro příjemce uveďte příjmení účastníka, nebo účastníků pokud provádíte platbu za více osob.

Věříme, že využijete tuto možnost k načerpání poznatků a zkušeností, k fyzické aktivitě a k navázání nových přátelství. Vzhledem ke dlouholetým zkušenostem z podobných projektů, si dovolujeme účastníky upozornit, že se účastní na celém programu dobrovolně a po celou dobu setkání odpovídají plně za svůj zdravotní stav.

Registrací máte zároveň možnost získat „mimořádné“ členství ve spolku DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. O členství se dočtete v záložce „členství“. Registrací zároveň vyslovujete souhlas se zpracováním Vašich osobních údajů, potřebných pro realizaci Vaší účasti na projektu a souhlas s pořízením fotodokumentace pro PR účely pořadatelských organizací.

Na edukačním programu se intenzivně pracuje a po jeho finalizaci budete informováni prostřednictvím e-mailu. Možnost registrace prostřednictvím webových stránek, bude otevřená nejpozději od 31. 1. 2023 a bude ukončena po naplnění kapacity. Nejpozději 31.3.2023. Kapacita je omezena, a proto neváhejte s registrací příliš dlouho a zároveň uhraďte platbu dle Vašeho požadavku na typ ubytování a délku pobytu.

Základní cena 3.300 Kč, základní cena s ubytováním na jednolůžkovém pokoji 3.300 + 750 = 4.050 Kč, nedotovaná cena pro partnera v péči je 4.000 Kč. V ceně není zahrnut poplatek městu ve výši 50 Kč/noc


Upozornění:
V případě zrušení pobytu bude z platby odečten stornovací poplatek (dle tarifu hotelu). Pobyt lze zrušit bez storno-poplatku do 31. 3. 2022.

Rezervace, které nebudou uhrazeny – částka připsána na účet do 31. 3. 2023 budou stornovány.

Potvrzení o přijetí platby budeme rozesílat 31.3.2023

O partnerství a podpoře zdravotních pojišťoven, tzn. proplacení části účastnického poplatku, jednáme. O výši případného příspěvku jednotlivých zdravotních pojišťoven budete prostřednictvím stránek aktuálně informováni. Klienti ZPMV 211 uplatní po ukončení pobytu na základě potvrzení o absolvování EMP nárok na proplacení části nákladů ve výši 2.000 Kč.

Na setkání v Luhačovicích se těší celý realizační tým DIAKTIV CZECH REPUBLIC z.s. DiaKar, z.ú. a DIAHAZA s.r.o.

V případě dotazu nám napište na info@diaktiv.cz, nebo info@diakar.cz

Případně volejte na číslo 773 587 710 Ing. Mgr. Edita Šimáčková