Vzpomínka na MUDr. Jindřicha Šimurdu

V pátek 5.3.2021 v nočních hodinách dotlouklo srdce, které bylo otevřeno všem. Srdce lékaře s velkým „L“ a člověka milujícího bližního svého, více než sebe, vlídného učitele, rádce a přítele, čestného člena našeho spolku a Svazu diabetiků ČR,

MUDr. Jindřicha Šimurdy,

který se dožil úctyhodných 96 let.

 

 

Do poslední chvíle ho zajímalo dění ve světě diabetologie, měl reálné sny a touhy pro pacienty s diabetem ještě něco vykonat. Jeho mysl byla velmi svěží, i když mu už nohy tolik nesloužily, jak by potřeboval. Následky epidemie COVID-19 ho ale definitivně upoutaly na lůžko, ze kterého se mu už nepodařilo, přes veškeré snahy a péči jeho okolí, vrátit to běžného života.

Pan doktor byl otcem myšlenky realizace pacientských setkání s odborníky a na jeho popud jsme založili tradici Mezinárodního setkání věčně mladých diabetiků v Luhačovicích. Dlouhá léta už od roku 1991 s námi spolupracoval jako lékař na nezapomenutelných edukačních pobytech v jeho milovaných Luhačovicích.

Nevzpomínejme na něj se smutkem, ale s láskou v srdci a myšlenkou, kterou všem svým pacientům vštěpoval na závěr edukačních setkání. „Držte cukrovku jako krávu za rohy, to ji budete moci ovládat, když ji budete držet za ocas, bude ovládat ona Vás“.

VM.

MUDr. Šimurda nikdy neopomněl napsat účastnikům tradičního setkání v Luhačovicích pozdrav.

Zde naleznete jedno z jeho poselství z roku 2018.